ניחוחות שבת עם מירי זורגר: תכנית חלבית לתשעת הימים

    מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר: תכנית חלבית לתשעת הימים
    10:52
    02.05.24
    איתי גדסי ויענקלה פרידמן No Comments on ח"כ בן ברק מאשים: הטבח בדרום – בגלל הרפורמה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    לזניה חצילים וגבינות

    מצרכים

    1 חב אטריות לזניה

    1 חציל פרוס דק  + 1 כפית מלח

    300 גר גבינה צהובה מגוררת

    2 מיכלי קוטז

    לשכבת הרוטב  רויאל

    1 שמנת מתוקה

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף א מרק בטעם בצל

    לרוטב עגבניות

    500 גר' מחית עגבניות

    1/2 ליטר מים

    2 עגבניות בשלות

    1/2 כוס שמן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    2-3 שיני שום כתושות

    2 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    את פרוסות החציל  יש להמליח ולהשהות חצי שעה .

    ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בניר סופג

    הכנת הרוטב עגבניות

    את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .

    לטעום ולתקן תיבול

    הכנת שכבת השמנת

    אל תוך קערה יש להניח את השמנת להוסיף את הביצים טרופות לתבל ולערבב היטב

     

    הרכבת המנה

    בתבנית  אפיה בגודל  30  על14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות (  אין צורך לבשל) מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות. מעל להניח פרוסות חציל .מעל למרוח קוטג' מעל יש לפזר  1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת .

    יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת .לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות..

    להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב  רויאל  ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.

    לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות  עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה

    להגיש חם

     

    תפוחי אדמה מוקרמים

    מצרכים

    6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

    לרוטב

    50 גר' קמח

    50 גר' חמאה

    1 שמנת מתוקה

    1/2 כוסות חלב

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    מעט אגוס מוסקט

    לציפוי

    150 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה

    ממיסים בסיר חמאה מוסיפים קמח ומכינים רביכה שחומה

    מוסיפים חלב ומערבבים היטב מוסיפים את החלב מתבלים ומביאים לרתיחה

    הרכבת המנה

    קולפים את תפוחי האדמה ומחלקים ל4 ומניחים בתבנית מתאימה

    שופכים את הרוטב מעל מפזרים גבינה צהובה

    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים עד להשחמה

     

    גבינות בשכבות במעטפת חציל

    מצרכים

    2 חצילים פרוסים דק לאורך ממולחים

    לגבינה

    500 גר' גבינת שמנת טבעית 30  אחוזי שומן

    2 שיני שום כתושות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לשכבת הזיתים

    1 קופסא זיתים ללא גרעינים מסוננת ללא נוזלים

    1 שן שום כתושה

    לשכבת העגבניות

    1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות

    אופן ההכנה

    הכנת החציל

    משמנים קלות מחבת ומטגנים את החציל עד להשחמה

    שמים על ניר סופג

    הכנת הגבינה

    בכלי מערבבים את הגבינה מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    הכנת הזיתים

    במעבד מזון ידני של סלייסר שמים את הרכיבים ומעבדים למחית במרקם הרצוי

    הרכבת המנה

    מרפדים כלי פיירקס שקוף מאורך בחציל

    מזלפים שכבה נדיבה של הגבינה

    מעל מזלפים ממרח זיתים ומעל שוב גבינה

    ואז מזלפים ממרח עגבניות ומסיימים בגבינה

    סוגרים את החציל על הגבינה ומניחים במקרר ללילה

    הופכים על צלחת הגשה ומגישים

     

    פיש אנד ציפס

    מצרכים

    6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות

    מלח

    מיץ מלימון

    פלפל שחור גרוס טרי

    לטמפורה

    1 כוס קמח תופח

    2 ביצים

    2 שיני שום כתושות

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    1/2 כפית מלח

    1/2 כוס מים

    לתפוחי האדמה

    6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

    אופן ההכנה

    את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון

    מכסים ומשהים לשעה במקרר

    מכינים את הטמפורה

    מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה

    הכנת המנה

    מחממים שמן עמוק  עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ

    טובלים את הפילה בטמפורה  ומטגנים עד להשחמה

    כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה

    מגישים עם מיונז

     

     

    כופתאות גבינה

    מצרכים

    1 ק"ג גבינת טוב טעם

    4 ביצים מופרדות

    1 כוס סולת

    3 כפות סוכר

    לציפוי

    1 כוס פירורי לחם

    1 כף סוכר וניל

    50 גר' חמאה מומסת

    להגשה

    אבקת סוכר

    שמנת חמוצה

    ריבת שזיפים או תות

    אופן ההכנה

    מערבבים  גבינה חלמונים סוכר וסולת למסה חלקה ומניחים לקרור לשעה

    מקציפים חלבון לקצף יציב ומאחדים עם הגבינה

    במחבת ממיסים חמאה מוסיפים את הפירורים ומטגנים עד להזהבה

    מרתיחים בסיר כ 3 ליטר מים וכפית מלח מכדררים כדורים בידים רטובות בגודל כדור טניס ומבשלים כ 5 ד'

    הכדורים מוכנים כשהם צפים

    מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים מיד אל מסת הפירורים מצפים ומעבירים לכלי נקי

    מכינים כך את כל הכדורים

    מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם שמנת חמוצה וריבה

     

     

    רביולי גבינות

    מצרכים

    2 כוסות מים

    100 גר' חמאה

    1 כפיות מלח

    4 כוסות קמח מלא 70 %

    4 חלמונים

    למלית

    250 גר' גבינת טוב טעם

    100 גר' גבינה בולגרית 5 % מגוררת

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה

    כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר

    מעבירים אל המקסר ומערבבים מוסיפים את החלמונים  לבצק אחד אחד מערבלים לבצק רך וגמיש

    הרכבת המנה

    מ ערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול

    מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ

    מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות

    סוגרים לחצי ומהדקים

    מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים

    מגישים חם עם רוטב בשמל או עם בצל מטוגן



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      מירי יקרה ,אני נהנית לשמוע אותך ,אך בקשה לי אלייך ,אנא הביאי מתקונים בריאים יותר ,ללא שמנת מתוקה , ללא גבינות שמנות, עם מינימום סוכר, היום יש מודעות גדולה לאוכל בריא ,ללא שומן טראנס שזה אומר בלי מרגרינה כלל וכשאני מאזינה לתוכנית אני נדהמת כל פעם מחדש,מה רק אני שמעתי שזה לא בריא?